Baby,  zwanger

De kraamweek is voorbij!

De kraamweek is voorbij!

twee keer knipperen en de week is voorbij! Thuis bevallen kan ik echt iedereen aanraden als het mogelijk is natuurlijk. Onze kraamweek startte rustig bij ons thuis.

Kraamweek

Op zondag 3 juni ben ik thuis bevallen van een prachtige dochter Billie Loïs. De verloskundige was bij de bevalling aanwezig en zo hadden we een rustige start. Want bij Loulou ging het er heel anders aan toe. Toen ik was bevallen lag Billie een hele tijd op mijn borst en konden we even genieten met zijn drieën. Nadat Billie had gedronken kwam Loulou haar zusje bewonderen. Toen iedereen een beetje was bijgekomen ben ik rustig onder de douche gestapt. Echt wat is dit een verademing. Zo fijn om alles gelijk in je eigen omgeving te kunnen doen. Alles voelde meteen goed.

Nadat ik onder de douche vandaan kwam ben ik lekker op de bank gaan relaxen met Billie. Alles voelde meteen erg goed. Ik had een kraamhulp die bij de bevalling aanwezig was maar één uur na mijn bevalling werd ze afgelost en kreeg ik een andere kraamhulp voor één dag! Dit omdat het super druk was. Gelukkig ging bij ons alles goed en konden we heerlijk van elkaar genieten.

Samen genieten als gezin van vier. Mijn moeder was bij de bevalling aanwezig en heeft ook de eerste nacht bij ons geslapen. Vond het toch een fijn idee. Ook met Loulou ik wist niet hoe de nacht zou verlopen maar alles viel gelukkig mee. Billie had de hele nacht doorgeslapen.

Nieuwe kraamhulp

Maandag kreeg ik een nieuwe kraamhulp en die is bij ons de hele week gebleven. Het was een hele lieve vrouw en er was echt niks mis mee maar ze deed gewoon niks. Ze begon om 9:00 tot 15:00. Maar ze zat meer om haar heen te kijken. En mijn moeder was er elke dag en die deed een hoop bij ons in huis. Omdat ik eigenlijk al zo snel op de been was deed ikzelf ook een hoop.

Ik ben niet een persoon die de hele week in bed ligt. Ik vind het ook fijn om gewoon op de bank te zitten en te genieten met zijn alle. Natuurlijk deed ik rustig aan maar soms deed ik zelf ook wel even wat dingetjes. Gewoon om weer in je eigen ritme te komen.

Uiteindelijk omdat het zo goed bij ons ging is ze één dag eerder gestopt. Zo konden wij ook als gezin genieten en gingen we er met zijn alle op uit.

Visite

Dit keer wou ik het echt anders. Bij Loulou was het zo hectisch en druk allemaal en dat wou ik dit keer zeker niet. Loulou was de eerste twee dagen echt een beetje van slag. Was vooral erg druk en kwam moeilijk in slaap. Daarom hadden wij ervoor gekozen om een paar mensen langs te laten komen zodat we echt als gezin konden genieten en aan elkaar konden wennen.

Ik kijk zeker terug op een positieve kraamweek. Het is toch weer zo bijzonder om alles opnieuw weer mee te mogen maken. Hoe voorzichtig en onzeker je bij de eerste bent hoe vanzelf het gaat bij een tweede.
Loulou gedraagt zich echt voorbeeldig en is zo blij met haar zusje.

Veel leesplezier! Liefs Stephanie