zwanger

Gaan voor een tweede kindje

Gaan voor een tweede kindje

Wanneer is de tijd rijp om opnieuw voor een tweede kindje te gaan? Gaat het dit keer weer net zo snel als bij de eerste zwangerschap? Krijgt Loulou überhaupt een broertje of zusje? Blijf ik ook mijn huidige baan houden?

Rond Loulou haar eerste verjaardag begonnen we steeds meer te praten over het onderwerp opnieuw zwanger worden. Dat we het leuk zouden vinden dat Loulou niet alleen opgroeit maar met een broertje of zusje om haar heen.

Zoals jullie weten werk ik nog net geen half jaar bij mijn huidige baan als schoonheidsspecialiste. Dit hield me eigenlijk tegen om opnieuw zwanger te worden. Ik was of ben bang om mijn baan te verliezen. Je hoort natuurlijk zulke rare verhalen om je heen als het gaat om werken en zwangerschap. En een enkele keer hoor je maar dat het contract toch verlengd word.

Dit bleef maar dwalen in mijn achterhoofd en vond het belachelijk dat dit mij tegenhield. Waarom zou je je geluk opgeven voor je werk? Op een avond in augustus kwamen we weer op het onderwerp zwanger worden. En we besloten er toen voor de volle 100% voor te gaan.
En net zoals bij Loulou hield ik me niet heel erg bezig met zwanger worden. Natuurlijk wilden we het heel graag maar we hadden allebei de gedachte dat het vanzelf wel zou komen.

En nooit gedacht dat we diezelfde maand al een positieve zwangerschapstest in handen zouden hebben. We waren eigenlijk allebei een beetje in shock! Hoe kan dit zo snel? Is de test wel goed gegaan?

Na een paar testen en dagen later konden we het allebei een beetje geloven dat we opnieuw papa en mama zouden worden en Loulou grote zus. Natuurlijk toen we dit wisten hebben we gelijk mijn ouders verteld dat we opnieuw zwanger waren. En die waren blij verrast.

Als de baby in mei geboren word is Loulou nog geen twee jaar. Als ik hierover nadenk vind ik dit toch best spannend. Ook zit ik met een aantal dillema’s maar daar hoor je binnenkort meer over op mijn blog.

Veel leesplezier! Liefs Stephanie

Loulou word grote zus! Hebben jullie het vorige artikel al gelezen klik anders hier

.