dreumes

Loulou 1.5 jaar! Hoe gaat het nu?

Loulou 1.5 jaar! Hoe gaat het nu?

WOW! Wat gaat het toch allemaal snel he! Vooral er nu een kleintje rond loopt vliegt de tijd en heb je er steeds meer besef van.

Ons kleine meisje is alweer 1.5 jaar. Ik kan zeggen dat ik het soms best pittig vind. Ze weet precies wat ze wilt en als het haar niet zint dan laat ze dit ook duidelijk merken. Een vast ritme hebben we eigenlijk niet. We kijken gewoon per dag wat we gaan doen. Een vast ritme is gewoon niks voor ons en zo gaat het prima.

Slapen

Een tijdje terug kreeg ik een hoop tips over het slapen en vooral ernaast zitten. Savonds rond 7 uur gaat ze naar bed toe en ze huilt geen seconde meer. Ze slaapt 9 van de 10 keer de hele nacht door en word tussen 6 en 7 uur wakker. Best vroeg maar ik heb dit liever als snachts wakker worden.

Overdag is het nog wel steeds lastig maar ik heb me er aan over gegeven. We slapen vaak smiddags samen op de bank. Zo kom ik eigenlijk ook aan mijn rust toe. Anders als ze op bed lag begon ik als een malle met opruimen.

Praten

Het praten gaat eigenlijk best goed. Ze zegt nog steeds meer woordjes maar ik heb het idee dat ze er met de dag meer leert en vooral probeert na te praten.
Ze zegt o.a. ; mama, papa, opa, poes, baby, aap, appel, auto, hay, he, doei, hopsakee, huis, zus, kaas en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook als ik bijvoorbeeld zeg wil je wat drinken rent ze meteen naar de keuken of ze zegt opeens kaas. Dan bedoeld ze dat ze een broodje kaas wilt eten.

Spelen

Ook kan ze zich uren vermaken als je maar in de buurt bent. Af en toe komt ze gewoon even na je toe voor een knuffel en weg is ze weer. Vooral de zoef zoef dieren zijn hier favoriet en is hier de hele dag druk mee.

Eten

Het eten gaat nog niet helemaal hoe ik zou willen. Als ze iets niet kent eet ze het gewoon niet. Ze heeft het in ieder geval niet van een vreemde want ik ben precies zo! Wel is ze gek op rijst, pasta of macaroni maar zodra er aardappels, groente, vlees ligt schuift ze meteen haar bord aan de kant.

Helpen

Ook merk ik dat ze veel dingen wilt leren. Ze helpt me met de was in en uit ruimen, drukt op het knopje om de was aan te zetten. Ook met koken zit ze altijd bij me op het aanrecht en geeft dan dingen aan.

Ik vind het een leuke fase en heeft ook al mijn aandacht nodig. Ervaren jullie dit ook zo?

Veel leesplezier! Liefs stephanie