Baby

Regeldagen borstvoeding

Regeldagen borstvoeding

Alles ging goed. Je had een lekker ‘ritme’ en opeens is dat ver te zoeken. Ze zijn huilerig en willen constant borstvoeding.

Regeldagen

Alles liep op rolletjes en je had zover je het kan noemen een ritme opgebouwd. En van de één op andere dag is het weg. Je baby is huilerig, slaapt heel weinig en wil het liefste constant bij je drinken.

Je borsten voelen heel slap aan en je hebt het idee dat er niks meer in kan zitten. Niet getreurd dit komt echt goed. Het kan 1 a 2 dagen duren voordat je weer in een normaal ritme zit.

Regeldagen zijn ervoor dat je meer borstvoeding gaat aanmaken.

Wanneer zijn er regeldagen

Zo rond deze dagen kunnen regeldagen voorkomen. Niet elke baby hoeft er last van te hebben.

– 9 dagen

– 3 weken

– 6 weken

– 3 maanden

– 6 maanden

Dat is logisch natuurlijk omdat je borsten na behoefte van je baby melk aanmaakt. Zo verhoog je om de zoveel tijd ook de hoeveel kunstvoeding als je dat geeft.

Lichamelijk

Lichamelijk is het heel vermoeiend. Probeer eraan toe te geven en relax zoveel mogelijk. En blijf genoeg drinken en te eten tussendoor.

Ook kan je weer last krijgen van stuwing omdat je productie wat meer op gang komt.

Hoe gaat het bij ons

Nu ik dit typ hebben wij dit net achter de rug. Ik voelde me zo onzeker omdat ik eerst dag dat ik te weinig voeding aanmaakte en haalde de raarste dingen in mijn hoofd. Na veel lezen kwam ik erachter en dan valt meteen het kwartje.

Hebben jullie kindje hier ook last van gehad?

Voor mijn vorige artikel veilig in de box (KLIK HIER)

Veel leesplezier! Liefs Stephanie