Baby

Overstap van poeder naar gewone melk

Overstap van poeder naar gewone melk

Na lang twijfelen en verschillende verhalen op internet te hebben gelezen zijn wij overgestapt van poeder melk naar gewone melk. Hoe we het hebben aangepakt lees je hieronder.

Waarom?

De vorige keer toen we bij het consultatie bureau waren werd ons verteld dat we nu ook gewone melk mogen gaan geven. En dit deden we ook in de middag bij haar broodje. En dit ging vanaf het begin eigenlijk heel goed. Waarom zouden we dan niet de gewone fles kunnen vullen hiermee. Het scheelt je een hoop geld en je hoeft er niet steeds rekening mee te houden dat je een pot moet halen. Ik had er namelijk nooit één op voorraad en kwam af en toe net goed uit ’s ochtends. En melk hebben we eigenlijk altijd in huis.

Op internet lees je hier verschillende verhalen over. De één zegt dat het goed is en de ander vind het geen goed idee. Iedereen zijn eigen mening natuurlijk. De mensen die erop tegen zijn vertellen dat hier vitamines in zitten die ze anders niet binnen krijgen. Maar als een kind gezond eet kan er volgens mij weinig mis gaan. Ik heb hierover ook het consultatie bureau gesproken en die vond het geen enkel probleem als we zouden overstappen.

Hoe zijn we overgestapt

Voor mijn gevoel kon ik niet meteen beginnen met de gewone melk en dit hebben geleidelijk gedaan. We begonnen met af en toe gewone melk te gaan gebruiken en uiteindelijk werd dit steeds vaker. We zijn het om en om gaan geven tot dat de pot op was.

Ging het makkelijk?

Eigenlijk ging het vanaf het begin erg makkelijk. Ze heeft er vanaf het begin geen last van gehad. En volgens mij merkt ze er vrij weinig van.

Veel leesplezier! liefs Stephanie