Baby,  Over mij

Mijn bevallingsverhaal

Mijn bevallingsverhaal

Nooit kwam ik er eigenlijk aan toe om mijn eigen bevallingsverhaal hier op mijn blog te delen. En ik wil hem graag aan jullie vertellen. Ik ben bevallen met 40 weken en 5 dagen.

Bevalling

03:00 Rond 3 uur werd ik zoals gewoonlijk weer wakker. Ik kon niet meer slapen ik had rug- en buikpijn en besloot maar eruit te gaan en op de bank te gaan liggen met een filmpje. Op dat moment had ik nog niet gedacht dat mijn bevalling elk moment zou gaan beginnen.

05:00 Ik lag zelfs al niet meer lekker op de bank. Alles zat in de weg en ik kreeg steeds meer last van mijn buik. Elke keer kwam er een mini kramp en die verdween weer. Het was gelukkig nog helemaal niet heftig. Ik dacht zelf steeds bij me eigen neem jezelf niet in de maling en ga gewoon slapen je hebt je rust hard nodig. Maar helaas lukte dit niet.

06:00 Voelde ik me helemaal niet lekker. Ik werd misselijk als een malle en wist niet hoe snel ik naar de wc moest rennen. Maar echt alles kwam eruit. Nou toch maar even vriendje lief wakker maken om te zeggen dat ik zou gaan douche en of die eruit wou komen. Eenmaal onder de douche werden de krampen steeds erger. En wou er meteen onder vandaan. Robin zei meteen moet je niet de verloskundige bellen? Ik zei gelijk nee joh het is veelste vroeg ze zullen vast nog slapen. Maar uiteindelijk toch gedaan.

07:00 Kwamen we voor controle bij de verloskundige en na wat onderzoekjes kwam ze met goed nieuws dat ik al 4 tot 5 cm ontsluiting had. Ik schrok me rot. Hoe dan? Gaat het zo snel? Ze vroeg of ik hier wou bevallen of thuis. Ik vertelde dat ik graag thuis wou bevallen en zijn toen weer naar huis gereden. Gelukkig kwam mijn moeder al snel langs.

11:00 Rond 11 uur kon ik niet meer en wou ik toch graag weer naar het ziekenhuis toe, Wat een gedoe zeg alles weer ingepakt en hoppa naar het ziekenhuis. Eenmaal daar aangekomen vroeg k gelijk om een ruggenprik en die kreeg ik nog net op het randje omdat ik al 7 cm ontsluiting had.

Na de ruggenprik gebeurde er vrij weinig. Ik lag een beetje te relaxen in bed en viel af en toe in slaap en soms kwamen ze natuurlijk controleren.

14:00 Rond 2 uur had ik 10 cm ontsluiting. Ze wouden graag wachten totdat het verder zou gaan indalen zo dat ik minder hoefde te doen.

18:00 Rond 6 uur was het eindelijk tijd om te beginnen met persen. Ik hield het niet meer vol en er moest gewoon snel wat gebeuren. Dit ging vrij langzaam. De ruggenprik was nog niet uitgewerkt waardoor ik mijn benen moeilijk kon optillen en waar ze achter kwamen was dat ze een sterrenkijker was. En dit betekend dat ze met haar hoofdje omhoog lag. Ook stopten me weeën er opeens mee. Helaas moest ik dus aan de weeën opwekkers.

19:00 Nog steeds geen baby. Ze wouden me gaan inknippen of met de vacuümpomp gaan halen maar ik was doodsbang hiervoor en wou het graag zelf doen. Na nog een paar keer persen was ze daar dan eindelijk. Ons kleine meisje.

Hoe kijk ik terug op de bevalling?
Positief. Ook al duurde die best lang voor de mensen om me heen die erbij waren maar voor mij vloog de tijd voorbij. Ik heb bijna geen seconde pijn gehad. Als ik nog 10 kinderen zou moeten krijgen dan graag op deze manier hihi.

Kijken jullie ook terug op een positieve bevalling?

Veel leesplezier! Liefs Stephanie