Baby,  zwanger

Hoe bereiden wij Loulou voor op baby zusje?

Hoe bereiden wij Loulou voor op baby zusje?

Tja… Hoe doen wij dat? Ik vertel je in deze blog hoe wij haar proberen te laten merken dat ze zo grote zus word. Als baby zusje geboren word duurt het nog twee maanden voordat Loulou twee jaar word. En ik heb het idee ze wel merkt dat er iets gaat veranderen maar wat?

Verloskundige en echo’s

Vanaf de eerste controle en echo’s is Loulou meegeweest. Op het begin vond ze het maar niks als ze aan me moesten zitten voor een echo of om mijn bloeddruk op te meten maar her ging elke keer een stuk beter. De laatste tijd als ze het hartje hoorde zei ze meteen BABY! Daar smelt ik gewoo echt van.

Babykamer

Ook vind Loulou het leuk om mee te helpen. Zo hebben we met zijn alle het kamertje geverfd en de spullen op zijn plek gezet. Ze vond het raar dat haar bedje daar stond en ze er niet in hoefde te slapen. Nu rent ze elke keer naar de babykamer en wijst ze en zegt ze trots BABY!

Mijn buik

Nu mijn buik grote begint te worden zegt ze steeds vaker baby en wrijft ze over mijn buik heen. Dit heeft ze natuurlijk gezien van Robin en doet op dit moment gewoon alles na. Ook zegt ze sst… baby slaapt! Zo lief als ze dat doet.

Baby’s zien

Baby is hier een groot woord. Ze heeft zelf ook 2 baby’s van Baby Born en daar is ze maar al te druk mee. Ze moeten aangekleed worden en worden dan in de poppenwagen gelegd en zo kan ze uren druk zijn.

Ook op het kdv zit er nu een baby bij haar in de groep en elke keer weten de juffen te vertellen dat ze de baby maar al te interessant vind en dat ze overal bij wilt zijn.

We hebben geprobeerd haar echt overal bij te betrekken en ik ben gewoon heel benieuwd hoe ze zometeen gaan reageren op de baby zusje! Vind het toch best spannend. Loulou kan er niet zo goed tegen als ik iemand anders aandacht geeft maar ze moet hier natuurlijk aan wennen.

Voor de vorige blo

Veel leesplezier! Liefs Stephanie