Baby

Eerste tandjes

img_20170206_114549_033


Eerste tandjes

Rond de 6 maanden kunnen baby’s hun eerste tandjes krijgen. Het kan makkelijk zijn dat jou baby al eerder begint of later. De eerste tandjes die doorkomen zijn de voortanden aan de onderkant. Ze kunnen er ontzettend last van hebben en ik laat je vandaag zien wat bij ons geholpen heeft.

Hoe kwamen wij erachter?

Ze is al een tijdje erg aan het bijten op alles wat ze tegen komt. Alles gaat op dit moment haar mond in en kwijlt er verschrikkelijk bij. Tot op een avond dat ze het echt op het krijsen zette. Normaal huilt ze bijna nooit maar dit was niet te doen. Toen Ik in haar mondje keek zag ik twee witte bobbels zitten aan de onderkant. En ik dacht meteen aan de tandjes.

Herkennen

  • Rode wangen en tandvlees
  • Koorts
  • Diaree
  • Opgezet tandvlees
  • Veel kwijlen
  • Onrustig worden
  • Weinig slapen
  • Overal op kauwen

Wat hebben we gedaan?

De avond dat ze huilend wakker werd hebben we der tot 3 keer getroost maar ze was ontroostbaar. We hebben haar toen een zetpil gegeven en een half flesje en viel daarna als een blok in slaap. Ik laat je hieronder zien welke producten wij handig vonden.

Bijtring

Deze hadden we bij de Hema gekocht. We hebben er twee zodat er steeds een in de vriezer ligt en we nooit zonder zitten. En ik moet eerlijk zeggen het helpt echt.
Ook hebben wij dit …. gekocht bij de Etos. Het is een soort verdoving als ze er heel erg last van doorkomen de tandjes hebben. We gebruiken dit alleen als het heel heftig is.

img_20170204_103038_651En deze mooie bijtring is www.beebsnbeads.com ze hebben een leuke webshop met spulletjes voor baby’s.

Dentinox

Ook hebben wij dit gekocht als ze er hele erge last van zou hebben. Het geeft een pijn verlichtende werking bij doorkomende tandjes. Op dit moment hebben wij het nog niet gebruikt maar het is altijd handig om in huis te hebben.

Er zouden vast nog wel andere middelen zijn tegen last hebben van tandjes. Maar dit hebben wij geprobeerd.

Veel leesplezier! Liefs Stephanie