Baby

Draagdoek of draagzak?

Draagdoek of draagzak?

Niks is zo fijn om je baby dichtbij je te hebben. Vooral als een baby geborgenheid nodig heeft.  Wij wonen zelf in een appartement en om even een klein boodschapje te halen moet ik de hele kinderwagen uit de schuur halen en dan is dit echt heel handig. Van te voren zei ik altijd dat ik geen draagdoek of draagzak wou gebruiken omdat ik het helemaal niet handig vond. Maar ik ben helemaal omgeslagen toen ik vorig jaar op de negenmaandenbeurs liep. Overal kon je een draagdoek of draagzak aanschaffen. Toen besloot ik er ook één te kopen. Ik ga je de verschillen vertellen en wat ik ervan vond.

Draagdoek

Ongeveer de eerste 4 maanden heb ik een draagdoek gebruikt. Loulou vond het heerlijk als ze erin zat. Lekker dicht tegen je aan. Vooral handig als ze niet in slaap kon vallen of als ze huilerig was en ik toch even iets moest doen. Een draagdoek sluit mooi aan bij je lichaam en zit lekker comfortabel. Ik ben na 4 maanden overgestapt op een draagzak omdat ze te zwaar werd vond ikzelf. Als ik haar even aan het dragen was vond ik dat ze steeds lager ging hangen. Het enige nadeel van de draagdoek vond ik is dat je niet even snel weg kon. Als we op stap gingen met de auto moest ik eerst de draagdoek om knopen en daarna haar erin hangen.

Draagzak

Na ongeveer 4 maanden hebben wij een draagzak aangeschaft. Ik vond dat ze iets te zwaar ervoor werd en we gingen hem ook steeds meer gebruiken. Wat ik namelijk heel handig vind aan een draagzak is dat je haar zo erin zet en je klik hem vast. Het gaat een stuk sneller als met een draagdoek. Ik heb de Tiny love van mamaloesbabysjop. De eerste 6 maanden kan je haar op je buik dragen en daarna op je rug. Als we naar buiten gaan hang ik haar altijd nog op mijn buik. Vind ik persoonlijk een stuk gezelliger. Maar als ik even moet koken hangt ze vaak op mijn rug. Dan heb ik toch even me handen vrij om rustig te koken.

Wat voor kleding draag ik?

Als ik de draagzak om heb draag ik iets makkelijks. Het is vaak een spijkerbroek met een trui of een leuk jurkje mer daarover heen mijn jas.

Wat voor kleding draagt Loulou?

Het ligt er echt aan wat voor weer het is. Als ze het koud heeft trek ik haar wel gewoon een jas aan met een muts op. En is het warm zoals afgelopen dagen dan draagt ze een lekkere zachte broek met een trui daarop.

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Een draagdoek of draagzak?

Veel leesplezier! Liefs Stephanie