Baby,  Samenwerking

De Lumies

De Lumies

Ik kreeg een heel leuk setje boeken van de Lumies. De Lumies is de titel van een kinderboekenserie met voorleesverhalen, die ondersteunen bij de soms lastige of spannende fases waar ieder jong kind mee te maken heeft. Het kind zal de situatie op een vrolijke manier herkennen en inzien dat het toch minder spannend is. En wat ik ook heel erg leuk vind is dat het over een broertje (Lux) en het zusje (Loulou) gaat.

De Lumies zoeken een speen

Dit boek gaat over Lux en Loulou en de baby Lana. Ze doen er van alles aan om Lana stil te krijgen totdat ze erachter komen dat het alleen maar met een speen mogelijk is. Zodra de Lumies blij zijn gaan ze licht geven. Dit boek verteld je kindje spelenderwijs om van een speen af te komen. Achterin zit ook een stappenplan hoe je dit het beste kan doen. Bij dit boek zit een Lumiedoosje waar je de speen in kunt doen zodat je hem kan begraven. Zodra dit gedaan is krijgen ze nog een cadeautje na en dat is een lichtgevende Lumiesticker.

De Lumies op het potje

Dit boek gaat ook weer over Lux, Loulou, Lana en broertje Luca. In dit boek wil Luca geen luier meer om en wilt op het potje. Ze gaan met zijn alle opzoek naar een potje en als ze hem vinden plast hij erop. Achter in dit boek zit ook weer een leuke stappenplan. Verstop het potje zodat je samen met je kindje hierna opzoek kan gaan. Zodra ze op het potje geplast of gepoept hebben krijgen ze een onderbroek van de Lumies.

Zoals je ziet leren kinderen op spelenderwijs dingen aan. En als het lukt zit er ook een leuk cadeautje bij. Dit word trouwens ook geleverd bij het boek. Ik heb er al wel uit voorgelezen maar Loulou is nog te jong om dit te kunnen snappen. Als ze er klaar voor is schrijf ik een nieuw artikel over de ervaringen hiervan.

De boeken kun je bestellen op Klik hier