Baby

Borstvoeding, hoe gaat het?

Borstvoeding, hoe gaat het?

Toen ik zwanger was van Billie hoefde ik niet te twijfelen wat voor voeding ik wou geven. Als het zou lukken het liefst borstvoeding. In dit artikel praat ik jullie bij hoe het gaat.
Even een disclaimer aan alle moeders. Borst en flesvoeding is en blijft een gevoelig onderwerp en ik vind dat alle moeders hun gevoel moeten volgen. En doen wat goed voelt.

Waarom borstvoeding

Ik vind borstvoeding geven het fijnste wat er is. Je hebt op dat moment echt even een momentje samen. Van die kleine oogjes die je aankijken en een klein handje wat in je zij kieteld. Vrouwen die borstvoeding geven weten gelijk wat ik bedoel.

Hoe gaat het?

Op 3 juni beval ik van onze mooie dochter Billie. Ze word meteen op mijn borst gelegd en wij kunnen volop genieten. Nadat alles een beetje in orde is gemaakt komt de kraamhulp Billie aanleggen. Ze begint gelijk met drinken. Na een paar slokken stopt ze en de kraamhulp en ik zien gelijk dat mijn melk op gang komt. Hallo lekkende borsten, hallo pads! Bij Loulou heb ik er zoveel pakken doorheen gesleept.

Het gaat vanaf minuut één al meteen goed. Billie komt de eerste dag om de drie uur en snachts slaat ze een hoop voedingen over. De kraamhulp vertelde dat ze de eerste 24 uur niet perse hoeven te drinken en zo kunnen wij bijkomen.

In de kraamweek ging het allemaal erg goed. Ik had weinig last van stuwing en Billie kwam gewoon om de drie uur voor haar voeding. Ook heb ik met de kraamhulp over overproductie gehad. Bij Loulou was dit echt verschrikkelijk en moest ik vaak nog alles leegkolven. En dan ben je op een gegeven moment gewoon op. Je bent alleen maar op de tijd aan het letten en het gaat gewoon zeer doen als je maar iets te lang wacht. Ik hoop dat het nu gewoon goed gaat en dat het zo blijft.

Beginnen met kolven

Als Billie zes weken oud is ga ik een poging wagen om te gaan kolven. Ik moet namelijk ook weer werken mijn verlof duurt niet eeuwig helaas. Hoewel ik nu toch nog echt niet aan werken moet denken.

In het openbaar voeden

Bij Loulou vond ik dit best een dingetje. Waarom? Vraag me dat niet maar ik vond het ongemakkelijk. Nu gingen we er al snel op uit en eigenlijk kan het me nu echt niks meer schelen. Ik heb er gewoon maling aan wat andere mensen ervan vinden.

Ik hoop dat ik zo nog een tijd borstvoeding kan geven. Hoelang durf ik je niet te zeggen totdat we het allebei zat zijn denk ik.

Vonden jullie het de eerste keer ook zo lastig om in het openbaar te voeden?

Ben je benieuwd hoe bij ons de kraamweek eraan toe ging? (KLIK HIER)

Veel leesplezier! Liefs Stephanie