Borstvoeding afbouwen en een borstontsteking
Baby

Borstvoeding afbouwen en een borstontsteking

Borstvoeding afbouwen en een borstontsteking

Helaas is het alweer even geleden sinds er een blog online kwam. Het is gewoon even te druk. Met het warme weer mag ik blij zijn dat de kindjes om 10 uur slapen. En dan heb ik geen zin om wat te schrijven.

 

Afbouwen met borstvoeding

Na veel nadenken heb ik besloten om te stoppen met borstvoeding. Aan de ene kant vind ik het heel erg jammer en aan de andere kant juist fijn. Met borstvoeding kon ik niet even alleen weg omdat ik voedde op verzoek. Zodra ik maar boodschappen ging doen begon ze met huilen en dat stopte niet totdat ik terug was.

Ik heb gewoon geen vrije tijd. Billie is nu echt weken en ik ben nog geen een keer weggeweest.

Ook kolfde ik daar nog bij om een voorraad op te slaan. Alleen er kwam gewoon amper iets uit waardoor ik hem gewoon stresste. Omdat ik zo weer moet werken en oefenen met de fles ging gewoon niet.

Daarom ben ik nu gaan afbouwen met borstvoeding. Ze krijgt nu kunstvoeding en daar is ook helemaal niks mis mee. Iedereen word er groot van dat zie je maar aan mij.

Sinds deze week zijn we begonnen. Ik vervangde de middelste borstvoeding voor kunstvoeding en dat ging moeizaam. Het is natuurlijk wennen de fles. En nu op zaterdag zitten we op twee flessen kunstvoeding.

Borstontsteking

Of dat nog niet alles was kreeg ik donderdag nacht koorts. Met het warme weer had ik het ijskoud en lag onder me dekbed. Ik kon geen eens op mijn linkerzij liggen want ik verging van de pijn.

Vrijdag ochtend kon ik meteen terecht bij de dokter en zoals ik al dacht een borstontsteking. Ik kreeg meteen antibiotica voor een hele week.

En ik kan je vertellen je bent er echt even goed ziek van. Nu is het zaterdag als ik dit type en ik lig sinds gister al op bed met koorts en flinke hoofdpijn.

En dan is borstvoeding geven best pittig. Ze krijgt gewoon nog steeds de twee flessen en in de tussentijd kolf ik alles leeg zodat de ontsteking niet erger word.

Ik hoop dat het morgen gewoon wat beter gaat want het is super lekker weer.

Ging het bij jullie ook zo moeizaam het afbouwen?

Veel leesplezier! Liefs Stephanie