Baby

Babyhapjes 4 tot 6 maanden

 

Babyhapjes 4 tot 6 maanden

Een grote mijlpaal vanaf 4 maanden mag je gaan beginnen met babyhapjes. Ik zeg mag omdat er ook andere methodes zijn wanneer je begint met hapjes.

Hoe begin je?

Als ze rond de 4 maanden zijn mag je gaan  beginnen met fruit en groente. Doe dit rustig aan want ten alle tijden blijft de fles of borstvoeding het belangrijkste. Het beste is om te beginnen met groente omdat dit best bitter is en zo kunnen ze hieraan wennen. Neem bijvoorbeeld wortel. Je geeft dit een paar dagen achter elkaar zodat ze gewend raakt aan deze smaak. Het hoeven echt maar een paar hapjes te zijn. Als dit allemaal goed gaat kan je over op de volgende groente. En zo ga je door totdat ze alle smaken lekker vinden. Natuurlijk kan er altijd een smaak bijzitten waar je baby niet dol op is.

Zodra dit allemaal goed gaat mag je gaan beginnen met fruit. Je doet dit op precies dezelfde methode als de groente. En als alles goed gaat mag je gaan combineren. Zodat ze groente en fruit krijgen op één dag.

Hoe heb ik het gedaan?

Vanaf 4 maanden zijn wij rustig begonnen met babyhapjes. En dan ook als eerste met groente. Het ging vrij makkelijk de groente en zijn toen ook meteen begonnen met fruit. Het gaat nu zo goed dat ze van allebei minstens 100 gram eet.

Haar favoriete fruit zijn toch de banaan en peer
En groente is doperwten en pompoen

Nu ze 6 maanden is mogen we gaan beginnen met brood. We hebben het al een aantal keer geprobeerd maar helaas vind ze het nog niks. Wij oefenen nog even verder en bij de volgende update laat ik weten hoe het nu bij ons gaat.

Hoe zijn jullie begonnen met babyhapjes? Of hebben jullie een andere methode gebruikt?

Veel leesplezier! Liefs Stephanie