Baby,  peuter

Avond routine met twee kids

Avond routine met twee kids

Nu met twee kids zijn de avonden wat chaotischer. En merk je echt dat het avond spits is.

Avond

17:00

Rond vijf uur begint voor mij de uitdaging. Ik probeer dan altijd een begin te maken met koken. Dit komt omdat Robin dan ook klaar is met werken en ik het wel zo fijn vind dat het eten klaar is en op tafel staat zodat we na het eten nog even tijd hebben met de kids. Zodra we gegeten hebben spelen of dansen we nog even met Loulou en ligt Billie vaak bij ons.

18:00

Is het tijd om in bad te gaan. Ik doe ze altijd om de dag lekker in bad en de andere dag was ik ze gewoon even. Behalve als we echt naar de speeltuin zijn geweest en Loulou echt vies is. We doen Loulou altijd als eerst in bad anders word het veelste laat.

18:30

Dan proberen we vaak even op de bank te zitten zodat Loulou rustig word en knuffelen we vooral heel veel.

19:00

Krijgt Loulou de fles en daarna poetsen we even de tandjes en gaan we richting bed. De ene keer gaat het beter als de andere keer.

19:30

Dan hebben we even tijd met Billie. Vaak doen we haar dan in bad of in de tummy tub. Doen we lekker haar pyjama aan en krijgt ze de fles.

Ondertussen is één van ons als we pech hebben al 100 keer bij Loulou geweest om haar in bed te leggen want ze vind het volgens mij altijd veelste gezellig.

20:00

Rond acht uur leggen we Billie lekker op bed. Ze word vaak rond dit tijdstip een beetje huilerig omdat ze dan echt op is.

20:30

Hoop ik altijd dat iedereen op bed ligt en we even tijd hebben voor onszelf. Vaak kook ik alle flesjes uit en vul ik alles vast voor de ochtend, doe een wasje en ruim even al het speelgoed op. En dan is het tijd om languit op de bank te gaan.

Omdat ze allebei nog niet in hetzelfde ritme zitten savonds merk je gewoon dat je weinig tijd hebt voor jezelf. Het voordeel is wel dat ze allebei doorslapen en dat we wel aan onze nachtrust komen.

Veel leesplezier! Liefs stephanie